Romjulssalg — 30 % rabatt på vårt eget merke Greatlife og julerøde priser på Innate Response & MegaFood!

L-glutamin og trening

Lesetid: 1-2 min
L-glutamin og trening

Trening er en viktig del av å nå sine mål når det gjelder helse og vekt, men for å maksimere resultatene er det også viktig å ta vare på kroppens restitusjon. En aminosyre som har fått mye oppmerksomhet for sine potensielle fordeler for muskelrestitusjon og muskelbygging er L-glutamin.

Slik påvirker L-glutamin musklene

Glutamin påvirker musklene på flere måter.

Muskelrestitusjon

Etter en intens treningsøkt lider musklene ofte av mikroskopiske skader, noe som fører til ømhet og stølhet. Her kommer L-glutamin inn som en viktig faktor for restitusjon. Studier viser at L-glutamin kan redusere muskelutmattelse og øke restitusjonstiden etter trening. Dets betennelsesdempende egenskaper kan også bidra til å redusere treningsindusert betennelse, og dermed fremskynde helingsprosessen i musklene.

Muskelbygging

Utover å lette restitusjonen, har L-glutamin også potensial til å fremme muskelbygging. Det er en viktig aminosyre for proteinsyntesen, som er prosessen der musklene reparerer seg selv og vokser. Ved å øke tilgjengeligheten av L-glutamin i kroppen kan man optimalisere proteinsyntesen og dermed fremme muskelvekst.

L-glutamin som kosttilskudd for trenende

Å ta L-glutamin som kosttilskudd kan være spesielt fordelaktig for personer som trener intensivt eller har høye treningsvolumer. Det kan hjelpe til med å bevare muskelmasse under perioder med kaloriunderskudd og fremme restitusjon mellom treningsøktene.

L-glutamin er en aminosyre som har fordeler for både muskelrestitusjon og muskelbygging. For å få fullt utbytte av disse fordelene, er det viktig å vite hvordan og når man skal ta L-glutamin. Ved å inkludere L-glutamin i kostholdet ditt eller som kosttilskudd på riktig måte, kan du oppnå økt muskelrestitusjon, redusere treningsrelatert muskelutmattelse og fremme muskelvekst. Er du nysgjerrig på L-glutamin og interessert i å lære mer, finner du mer informasjon om L-glutamin her.

Vitenskapelige referanser

Gleeson, M. (2008). Dosing and Efficacy of Glutamine Supplementation in Human Exercise and Sport Training. The Journal of Nutrition, 138(10), 2045S–2049S.

Street, B., Byrne, C., & Eston, R. (2011). Glutamine Supplementation in Recovery from Eccentric Exercise Attenuates Strength Loss and Muscle Soreness. Journal of Exercise Science & Fitness, 9(2), 116–122.

Cruzat, V., Macedo Rogero, M., Noel Keane, K., & Curi, R. (2018). Newsholme P. Glutamine: Metabolism and Immune Function, Supplementation and Clinical Translation. Nutrients, 10(11), 1564.

Antonio, J., & Street, C. (1999). Glutamine: A potentially useful supplement for athletes. Canadian Journal of Applied Physiology, 24(1), 1-14.

Forfatter