Romjulssalg — 30 % rabatt på vårt eget merke Greatlife og julerøde priser på Innate Response & MegaFood!

Quercetin – allergikerens venn?

Lesetid: 2-3 min
Quercetin – allergikerens venn?

Quercetin – en viktig flavonoid

Quercetin, en flavonoid som tilhører undergruppen flavonoler, er et naturlig gult fargestoff som finnes i mange planter. Det har vist seg å ha flere betydelige helsefordeler. Studier peker på at quercetin blant annet kan lindre forkjølelse, allergiplager, men også problemer med lungene. Quercetin finnes i frukt, bær og grønnsaker.

Fire studier om quercetin

Vanlige forkjølelser plager millioner av mennesker hvert år, skader slimhinnene i bihulene, noe som kan føre til betennelse, gir smerter i bihulene og økt risiko for sekundære virusinfeksjoner.

En studie viser at quercetin reduserer betennelsesreaksjoner fra vanlige forkjølelsesvirus og samtidig aktivt hindrer virus i å replikere seg. Forskerne konkluderte med at "quercetin kan være fordelaktig i behandling av virusinfeksjoner i bihulene, spesielt hos pasienter med lungeproblemer".[1]

En annen studie bekrefter at vanlige forkjølelsesvirus forårsaker betydelige skader på slimhinnene i luftveiene, og at quercetin bidrar til å stoppe denne prosessen.[2]

En tredje studie viser quercetins evne til å redusere allergiske reaksjoner og betennelsesprosesser i luftveiene, noe som bekrefter tidligere studier som viser at quercetin hjelper med å stabilisere mastceller som er involvert i histaminproduksjonen.[3]

En dyrestudie indikerer at quercetin kan bidra til å forbedre lungefunksjonen ved å forhindre visse prosesser som ødelegger lungevevet.[4]

Disse studiene peker på at quercetin kan være et kraftig naturlig stoff ved flere respiratoriske plager og sykdommer. Quercetin finnes, som nevnt, i frukt, bær og grønnsaker. En studie fant at økologisk dyrkede tomater inneholder 79 % mer quercetin enn konvensjonelt dyrkede tomater.[5]

Hva er Quercetin bra for?

Quercetin er bra for blant annet vanlige forkjølelser, allergiplager og også ved problemer med lungene ifølge studiene nevnt nedenfor.

Kosttilskudd mot allergi

Forfatter

Vitenskapelige referanser og kilder

Vis referanser

[1] S. Ganesan, PhD, S. Chattoraj, MS, A.N. Faris, Ph.D., A. Comstock, BS, U. Sajjan, PhD  Quercetin Inhibits rhinovirus replication and subsequent chemokine response in Airway Epithelial Cells. American Thoracic Society May 2010 annual International Conference in New Orleans  2010 May, Ann Arbor, MI/US

[2] A. Comstock, BS, A. Chattoraj, MS, S. Ganesan, PhD, S. Chattoraj, MS, M.B. Hershenson, MD, U. Sajjan, PhD  Oxidative Stress Induced by Rhinovirus Plays a Role in the Disruption of Epithelial Barrier Function American Thoracic Society May 2010 annual International Conference in New Orleans.  2010 May, Ann Arbor, MI/US

[3] E.A. Cruz, MS, S. Reuter, PhD, H. Martin, MS, N. Dehzad, MS, M.F. Muzitano, PhD, S.S. COSTA, PhD, B.R. Bergmann, PhD, R. Buhl, MD, C. Taube, MD THE INHIBITORY EFFECT OF THE PLANT KALANCHOE PINNATA AND ITS FLAVONOID QUERCETIN ON AIRWAY HYPERRESPOSIVENESS American Thoracic Society May 2010 annual International Conference in New Orleans  2010 May, Rio De Janeiro/BR

[4] S. Ganesan, PhD, A. Comstock, BS, S. Chattoraj, MS, M.B. Hershenson, MD, U. Sajjan, PhD  Quercetin Improves Lung Inflammation in Mouse Model of COPD by Inhibiting Matrix Metalloproteinases American Thoracic Society May 2010 annual International Conference in New Orleans  2010 May, Ann Arbor, MI/US

[5] A. E. Mitchell, Y. J. Hong, E. Koh, D. M. Barrett, D. E. Bryant, R. F. Denison and S. Kaffka (2007). "Ten-Year Comparison of the Influence of Organic and Conventional Crop Management Practices on the Content of Flavonoids in Tomatoes". Journal of Agricultural and Food Chemistry 55 (15): 6154–9. doi:10.1021/jf070344. PMID 17590007.